1.5.07

Kingis Rouhe Salmiakki

Vertailun vuoksi päätin kokeilla toistakin Igmannin salmiakkijätskiuutuutta. Puikon päällä on Totally Blackia ohuempi kerros salmiakkikuorrutetta, mutta kuorrutteen pinnassa on oikein mukavia voimakkaamman salmiakin makuisia hippuja. Siitä tuo rouhe -lisänimi. (Ärsyttävää näissä jätskien nimissä nuo yhdyssanavirheet, ääk!)

Vaniljajäätelö-salmiakki -yhdistelmä on oikein toimiva ja raikas. Ei maistu liian salmiakkiselta ja äklöltä, kuten Totally Black mielestäni hieman tekee. Samoin puikon hoikempi muoto ei aiheuta tunnetta siitä, että kohta on mustaa puolisulanutta salmiakkijätskimömmöä pitkin a) suupieliä ja poskia b) paidan rintamusta.

Ja loppuhuipennukseksi tässä puikossa on se ihana salmiakkisydän, jota Namihiiri Totally Blackin kohdalla kaipaili.

Kaikenkaikkiaan mukava kokonaisuus, sopivassa suhteessa salmiakkia, mukava muoto ja pieneen salmiakkihimoon puikko paikallaan.

Namihiiren kommentit - Matosen arvostelun innoittamana riensin hakemaan itselleni tätä rouhesalmiakkijäätelöä. Kuorrutteen rouhe oli mielestäni turkinpippurirouhetta tai jotain samankaltaista. Ihan miellyttävä kokonaisuus, väkevä kuorrute rouheineen, vaniljainen jäätelö ja tietenkin Kingiksen ihana sydän. Vaikka tämä olikin ihan nannaa, on Ingman Totally Black vieläkin oman listan ykkösenä, vaikka siitä puuttuukin se edeltämainittu sydän.

No comments: