25.6.12

Salmiakkijauhetta - Pöyröö puluveri

Salmiakkijauheen luulisi olevan suomalaisten salmiakkihulluuden tuntien hyvinkin helposti saatavilla oleva elintarvike, mutta näin ei ole asianlaita, ei ainakaan Tampereella.

Namituvan valmistama Pöyröö puluveri valittiin vuoden 2012 salmiakkituotteeksi, joten olikin mielenkiintoista makustella oliko tuote maineen ja kunnian arvoista.

Ensimaistelulla pulveri ei aivan säväyttänyt, mutta pian huomasin että jauhe ei ollut oikein sekaisin ja pienellä ravistuksella pulveri maistuikin erinomaiselta. Jauhetta voi varmasti käyttää monin eri nautintotavoin, mutta itse pysyttäydyin tikkareiden dippaamisessa. Jauhetta kannattaa tietenkin laittaa dippaamista varten erilliseen astiaan, ettei syljestä koko purkkia ja paakkuunnuta jauhetta.

Kun nyt olen todennut pulverin maistuneen, voisin huomauttaa sen hinnan olevan varsin korkea. Purkillinen (50g) maksoi lähes kuutisen euroa, joten kyllähän tämä lompakkoa kirpaisee. Toisaalta, purkki kesti ihan hyvin omalla käytöllä, joten ehkä kaikki on taas, ah niin, suhteellista.

Jauheen saatavuudesta voi lukea tietoja täältä.

No comments: