26.4.07

Eldorado Nougat & Almond

Eldoradon Nougat & Almond, eli nougat ja mantelisuklaapatukka on halpapatukoiden 'Tupla'. Valitettavasti ensimaistamalta patukka ei tietenkään yllä Tuplan klassiseen makuun. Koostumus on omituisen mureneva ja jauhoisa, ensimaku liian suolainen, sitten suuni maistaa jotain omituisen siirappista. Vertailun vuoksi ostin tietenkin aidon Tuplan samalla, ihan vaan siltä varalta että tämä kopio on kehno ja tulee ikävä aitoa tavaraa ja niinhän siinä kävi.

(Matonen: Kaikkea sitä joutuukin tieteen ja naminurkkabloggauksen eteen tekemään. Varo halpoja kopioita Namihiiri!
Olen maistanut joskus jonkun halpismerkin tuplakopion ja se oli ihan pahojen joulusuklaakonvehtien makuista, niiden, joita sai halvalla ja jotka olivat saksalaisia ja joita joku aina antoi minulle lapsena lahjaksi. Ihan jäi trauma siitä, oikea Tupla on nimittäin hyvää. )

Namihiiri jatkaa:
Halpapatukoista - Erinäisten peitenimien alla löytyy ainakin Eldoradolta, Keskolta (Pirkka) ja Rainbow:lta (pääasiallisesti S-ryhmä) patukoita, joita voisi luulla Twix (minusta Raider oli parempi nimi), Snickers, Mars, Lion, Kismet yms. patukoiksi. Useasti nämä patukat ovatkin hyvin lähellä esikuviansa, mutta pieniä erojakin on havaittavissa.

Itse ostan aika useasti Rainbow-merkkisiä Lion, Kismet ja Twix-versiointeja ihan surutta. Mielestäni olisi aika mielenkiintoista tehdä sokkotesti jossa olisi näitä halpaversioita ja aitoja patukoita ja sitten pitäisi löytää joukosta se aito ja alkuperäinen.

2 comments:

Anonymous said...

Kun vanhaksi elää niin myös noissa "aidoissa" patukoissa huomaa muutoksia. Esimerkiksi Tupla on aivan eri makuista kuin 20 vuotta sitten. Muutokset johtuvat uusista koneista ja raaka-aineiden vaihtumisesta. Tuplassa on nykyään ihme rasvainen maku joka ei houkuttele ostamaan koko tuotetta. En tosin ole ostanutkaan Leafin tuotteita aikoihin kun boikotoin ko. lafkaa.

Namihiiri said...

Viimeisin nyymikommentti poistettu. Kun ei osannut mielipidettänsä ilmaista asiallisella kielellä.